Политика на продажба – Услови и правила за продажба

Политиката на продажба на www.morganspomade.mk ги појаснува цените, постапката за нарачување на производи, доставувањето на производите и плаќањето.

Цена

Цената на производите објавени на интернет страницата www.morganspomade.mk е изразена во македонски денари и е со вклучен ДДВ. Во цената не се вклучени трошоците за доставување на производот до купувачот. www.morganspomade.mk го задржува правото за промена на цените. Променетите цени ќе важат за нарачки направени по стапувањето во сила на новите цени. Сите потврдени нарачки пред стапувањето во сила на новите цени ќе се реализираат според цените кои биле важечки во времето кога се направени нарачките.

Нарачки

Нарачки на производите објавени на страницата www.morganspomade.mk се прават на телефонскиот број 071 39 70 80 или на e-mail адресата: shop@morganspomade.mk . Со цел успешно да се изврши доставувањето на производите, купувачот треба при нарачката да ги наведе следниве податоци: име и презиме, адреса, телефонски број и опционално e-mail адреса.

Доколку залихата на одреден производ е исцрпена, www.morganspomade.mk го задржува правото да ја одбие нарачката.

Достава

За достава на пратки во Македонија ги користиме услугите на: Карго Експрес, Пост Експрес Македонија и Брза Пошта ЕМС на Македонска Пошта.

Трошоците за доставување на пратката ги плаќа купувачот и се пресметуваат според избраната фирма за доствување на производите како и според избраниот начин на испорака. Пратките се испорачуваат во определениот рок и услови кои ги избрал купувачот при правењето нарачка.

Нарачаните производи се доставуваат до купувачот со фактура-испратница или само со испратница. Пратката се доставува до адресата која купувачот при нарачката ја навел како адреса на испорака или до база на фирмата преку која се доставуваат производите во најблискиот град на купувачот. При испорака до адреса на купувачот, доколку фирмата преку која се доставуваат производите не успее да го пронајде купувачот на наведената адреса за испорака, ќе остави писмено известување или ќе се обиде да воспостави контакт со купувачот користејќи ги податоците оставени од негова страна при правењето нарачка.

Купувачот е должен при приемот на производот да провери дали при транспортот се направени евентуални оштетувања и доколку се испорачуваат повеќе производи, да провери дали некој производ недостасува. Купувачот треба да ја пријави рекламацијата веднаш на e-mail адресата shop@morganspomade.mk или на телефонскиот број 070 39 70 80. Производите се заменуваат согласно условите пропишани во Законот за заштита на купувачите.

Плаќање

Плаќањето се врши при превземањето на производите.